Тежка ситуация на магистрала Тракия. Пет верижни катастрофи блокираха  скоростното

...
Тежка ситуация на магистрала Тракия. Пет верижни катастрофи блокираха  скоростното
Коментари Харесай

Пет верижни катастрофи блокираха магистрала „Тракия”

Тежка обстановка на автомагистрала „ Тракия ”. Пет верижни произшествия блокираха  скоростното трасе. Движението беше лимитирано и от теч на метан при един от случаите. Около 16:00 часа придвижването и в двете посоки беше възобновено.

Първата и най-опасна верижна злополука, с приключване на газ, стана на 142-рия километър.  В гъстата мъгла лек автомобил се завърта на автомагистралата и се блъска в мантинелата. В него се удрят още две коли.

Зад тях наближава камион, пренасящ бутилки с 500 кубика метан. Шофьорът, който твърди, че в мъглата е карал с 80 километра, съумял да спре на метри от колите и да предотврати детонация.

„ Намалих скоростта. Отбих в спешното платно. Просто избегнахме най-лошото – член удар. Просто товарът се размести и стопирах в спешното платно ”, споделя Детелин Христозов, водач на камиона.

При внезапното натискане на спирачките обаче две от трите транспортирани секции с бутилки с метан се разместват. Това е и повода да се скъсат захранващите тръбопроводи, откъдето стартира да изтича газ.

За да се предотврати гърмеж, полицията незабавно затваря автомагистралата сред Пловдив и Чирпан. Пожарната стартира следено изпускане на газта от компрометираните бутилки.

Мобилна лаборатория следи за замърсяването на въздуха.

Заради злополуката се образува 6-километрова запушалка. В нея стават още няколко верижни произшествия, раздалечени на километри една от друга. При едната се удрят 3 автомобила, на два километра по-надолу два автомобила и микробус се нанизват един в различен. В същото платно, след към километър, става друга верижна злополука – четири автомобила и тир.

 

„ В разследване на случая има четирима потърпевши, а двама са тежко ”, изясни основен контрольор Владислав Павликянов, шеф на Националния координационен център по пътна сигурност.

В сектора сред Пловдив и Чирпан видимостта е неповече от 20 метра.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР